Mer om DAB-radio

Hallå DAB-älskare

Vi får fortsätta prata om mer DAB radio.

DAB radio växer i Sverige, det gör det och det gör världen över. Visst AM och FM radio funkar fint och det är många som idag fortsätter sända sina radiokanaler via AM eller FM signaler men fler och fler väljer att gå över eller åtminstone duplicera sina radiosändningar i DAB-radion.

Som en bra exempel har vi Sveriges Radio som idag har ett bra utbud av sina kanaler i DAB:

  • P1
  • P2
  • P3
  • SISU
  • P4 Stockholm
  • P3 Din gata
  • Knattekanalen

Dessa är bara några exempel på radio-kanaler i DAB som du kan få tillgång till, plus en MASSA fler.

DAB sändningar började någonstans 1995 och allt som allt kan man säga att cirka 42% av befolkningen i Sverige har tillgång till DAB-radio. Det här betyder alltså att det finns fortfarande en marknad som inte är så utnyttjad och det finns bra med utrymme för att få en plats inom detta. Det finns andra aktörer, privata aktörer som redan nu vill få in en fot i detta, ett klart exempel är Bauer Media som enligt rykten kommer att ha mer än 10 nya DAB radiostationer i Sverige och deras hopp är att täcka den resterande procenten som Sveriges radio och några andra få kommersiella inte täcker.

För dig som lyssnare betyder det här ännu fler möjligheter att hitta roliga radiokanaler men för dig som kanske går i tankarna om att skaffa ett företagslån för aktiebolag, är det här en fantastisk möjlighet att bli en del av en växande industri. Så har du varit sugen på att bli egenföretagare kan du helt plötsligt ha råd med inte bara ett lager, utan också Komplett kassasystem, lokalhyra och emballage o.s.v. Vare sig du vill starta en radiokanal eller om du vill starta en e-handel som säljer DAB-radio mottagare, så är det en bra tid att göra det nu!

Så, tveka inte. Kör på men gör din läxa väl, undersök ämnet mer, var ifrågasättande innan du väljer att ge dig in på den här business. Förvisso är det roligt att syssla med det här men man ska också ha kunskapen.

Ja, det var allt för mig den här gången.

Vi hörs i ett annat inlägg!

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>